به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،افشین در بازدید خود از این مرکز، به اهمیت اصالت و امنیت مواد غذایی اشاره کرد و گفت: «با اجرای این برنامه، هر محصول دارای شناسنامه جغرافیایی مشخصی خواهد شد که به فعالان صنعت غذایی در حوزه صادرات و واردات کمک شایانی میکند.» همچنین وی از بومیسازی تجهیزات آزمایشگاهی خبر داد و اظهار داشت که دستگاههای آزمایشگاهی داخلی با هزینهای بسیار کمتر از نمونههای خارجی ساخته و به بهرهبرداری رسیدهاند.
پیشرفتهای علمی و تکنولوژیک در حوزه سلامت غذا
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز در این بازدید اظهار کرد که برنامه جامع سلامت غذا با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان غذا و دارو و مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه، به منظور کاهش آلایندهها و پیشگیری از تقلبات غذایی طراحی شده است. این پروژه تا کنون توانسته است توانمندیهای علمی و فنی بومی را در حوزههای مرتبط توسعه دهد و در پایان فاز سوم (۱۴۰۷)، توانایی شناسایی ۴۹۰ نوع سم یا آلاینده در مواد غذایی ایرانی را به دست خواهد آورد.
محصولات مورد بررسی و برنامههای آینده
زالی همچنین به تحقیقات فعلی بر روی محصولاتی همچون آبلیمو، زعفران، گوشت، شیر و عسل اشاره کرد و اعلام کرد که در مرحله بعد، روغن و سایر مواد لبنی نیز به این فهرست اضافه خواهند شد. وی افزود که با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، امکان تشخیص سریع اصالت محصولات در آزمایشگاه فراهم میشود و در صورت وجود تقلب، مواد افزودنی غیرمجاز نیز شناسایی خواهد شد.
تربیت کارشناسان و افزایش صادرات
یکی از اهداف مهم این برنامه، افزایش دانش فنی و توانمندسازی کارشناسان است. زالی اعلام کرد که تا پایان فاز سوم، ۷۵۰ کارشناس خبره در حوزه غذا، صادرات و واردات مواد غذایی آموزش خواهند دید. این پروژه با همکاری کشورهای مختلف نظیر مجارستان، اتریش، کره جنوبی و هلند اجرا میشود و هماکنون ۴۵۰ کارشناس در این حوزه تحت آموزش قرار گرفتهاند.
گام به سوی امنیت غذایی جهانی
زالی همچنین خاطرنشان کرد که ۱۰ درصد از مواد غذایی جهان دارای ناخالصی هستند و برنامه جامع سلامت غذا به عنوان یک ابرپروژه در سطح جهانی مورد توجه است. هدف این برنامه در ایران، ارتقای کیفیت مواد غذایی، کاهش تقلبات و افزایش صادرات است که با توانمندسازی کارشناسان و توسعه فناوریهای نوین در حال تحقق است.
نظر شما